Publicerad den Lämna en kommentar

Disciplin över motivation.

Det känns som att många där ute letar, eller rättare sagt väntar, på att motivationen ska komma.
Att någon magisk eld ska tändas i själen som får än att göra alla dem där sakerna som man vet att man borde göra, sakerna som man egentligen vill göra, som man hela tiden tänker och pratar om.
Tillexempel att börja träna, äta bättre, börja med en ny hobby, plugga, flytta, starta en ny livsstil, jaga sina drömmar…
”När jag väl hittar motivationen, då jävlar!”
Men guess what, it’s not going to happen…

Jag tror en viktig sak att förstå är att ingen som har fått resultat, eller blivit duktig på någonting, har varit motiverad varje dag. Så funkar det inte. Eller jo, det beror på hur man ser på motivation. Man måste någonstans fråga sig själv ”vad är min motivation?”, och där hittar man sin anledning till varför man vill nå ett specifikt mål, vad det nu än är.
Så om ditt mål är att gå ner i vikt, så ska ju motivationen komma från just det, att du vill gå ner i vikt. Vill du få en snabbare tid på milen? Då har du din motivation där. Men många verkar tro att motivation är någon slags känsla i hela kroppen, en slags eld som tänds, som gör att du spöar alla träningspass och äter som du ska. Visst, sånna dagar kommer, och dem är super roliga. Men majoriteten av tiden handlar det om att ha DISCIPLIN och lägga fokus på VARFÖR man vill få ett visst resultat, där hittar man sin riktiga motivation.

En sak som får mig att tänka lite djupare på det här är alla människor som jobbar 9 timmar om dagen, på ett jobb som dem inte riktigt tycker om, men ger inte sig själva tiden att faktiskt jobba på saker som dem egentligen vill åstadkomma, som tex att börja träna, plugga eller en ny hobby för att dem inte är MOTIVERADE. Dem väntar på motivationen. Men hur kan du gå till ett jobb du inte trivs på 9 timmar om dagen måndag till fredag, hur kan du vara motiverad till det? Jo, motivationen ligger i pengarna. ”Det är bra pengar” ”It’s a living” ”Man måste ju betala räkningarna” etc…

Om du kan värdesätta dina djupa drömmar och mål PÅ RIKTIGT och faktiskt sluta vänta på den där magiska dagen, ta dig i kragen och sätta din riktiga lycka först så kommer du se hur ditt liv förändras framför dina ögon.

It’s a beautiful thing.

Lämna ett svar