Fett god gröt.

Om du är som dem flesta så är det väldigt lätt att tröttna på gröt. Och att blanda lite havregryn, vatten och salt i en skål och kasta in i micron är inte alltid det man är mest sugen på på morgonen. Då är det ju godare med yoghurt och granola, tillexempel.
MEN, det finns en lösning… Man kan faktiskt göra gröten riktigt god, och det går väldigt snabbt.

Men först, varför ska du äta havregrynsgröt och inte mackor?
Havregryn innehåller inte bara viktiga mineraler och vitaminer, men är en väldigt bra källa för fiber. Och det är något som vi får i oss alldeles för lite av i vår vanliga, svenska kost. Fiber är otroligt viktigt för maghälsan, och för att du ska kunna gå på toa regelbundet. Sen är ju även kolhydraterna i havregryn långsamma, så du får en skön och stadig energi under förmiddagen.
Med receptet som jag ska ge er så får ni även i er antioxidanter och annat fint från frukt och bär. Så varför inte starta sin dag med en rejäl hälsoboost?

All right, here we go.

Steg 1 – mosa en banan i en skål med lite salt.
Steg 2 – blanda ihop valfria frysta bär och/eller frukter med bananen (jag föredrar blåbär och mango, eller hallon och granatäpple).
Steg 3 – tillsätt i 1-2 dl havregryn, beroende på hur mycket gröt du vill ha. Blanda ihop.
Steg 4 – häll i dubbelt så mycket mjölk eller mandelmjölk som du har havregryn. Alltså 2 dl vätska till 1 dl gryn. Blanda ihop och kasta in i micron några minuter (se still så att det inte kokar över… I hate that) tills vätskar har absorberats och gröten har fått en bra konsistens.
Steg 5 – toppa med det du gillar. Tex chiafrön, kokosflingor, pumpakärnor, valnötter etc. Häll på lite mer vätska om du vill ha det.
Steg 6 – ät, njut och må fett bra.

Tack för att ni läser!
Kommentera gärna nedan om ni gillade receptet, eller om ni vill dela med er av era egna idéer på hur man kan göra något så tråkigt som havregrynsgröt mycket roligare.

Läs mer om

Svårt att sova?

För nån vecka sen så spelade jag in och laddade upp en video på Youtube (https://www.youtube.com/watch?v=FMEMeQnyJf8) där jag gav 3 enkla tips på hur du

Läs mer »

Nytt år, nya mål…

2022. Vi skippar hela delen med att pandemin har varit sjukt tråkig och påfrestande för många, och att vi alla bara vill att det ska

Läs mer »

Lämna ett svar

Tar vi nästa steg tillsammans?

Nu tar vi steget

Personlig
Tränare

2023 Är ditt år!

Det är dags, vi tar tag i träning & kost i det tempo som passar dig och bäst av allt: jag är med dig hela vägen!

Nu tar vi steget

Personlig
Tränare

2023 Är ditt år!

Det är dags, vi tar tag i träning & kost i det tempo som passar dig och bäst av allt: jag är med dig hela vägen!