Hur man ”kommer undan” med onyttig mat…

Hur man ''kommer undan'' med onyttig mat...

Mmm, det vill ni gärna veta va… Men först måste jag förklara vad jag menar.
Vi alla springer in i denna situation. När vi går på en strikt diet, försöker gå ner i vikt, eller bara försöker att sluta med socker, och blir bjudna på middag, kalas, fest, eller det kanske bara är nice väder och familjen ska grilla hamburgare.
Livet kommer emellan helt enkelt.
Och om man ska vara helt ärlig med sig själv, man måste någonstans få njuta och unna sig de saker som man tycker om ibland!
Så hur gör man då för att fortfarande kunna nå sina fysiska och hälsomål?
Efter snart 8 år i denna ”livsstil” så har jag kommit fram till att dessa 3 verktyg funkar riktigt bra.

 1. Ät bara protein under dagen, njut på kvällen.
  Det här är ett trick jag har använt rätt många gånger, och det funkar sjukt bra.
  Säg att du är bjuden på en middag på kvällen, och det kommer att bjudas på pizza och öl, tex. Och du vill inte vara otrevlig eller tråkig och komma dit med en matlåda fylld med kycklingfilé, quinoa och spenat.
  Då sitter man ju i lite av ett dilemma.
  Så mitt trick där är att bara äta protein under hela dagen och sen ta del av det goda på kvällen.
  Proteinshakes, keso, kvarg, kyckling etc under dagen. Då kommer du att ha typ 3/4 av dina kalorier kvar för dagen att äta, och i form av kolhydrater och fett. Och om du äter med måtta av det som du blir bjuden på så är det svårt att hamna på ett kaloriöverskott i slutet av dagen.
  Smart va?
  *OBS* Detta ska du inte göra ofta, utan bara när det uppstår en sån här situation.
 2. 90% nyttigt, 10% ”roligt”.
  Detta är ett tips för dig som vill ha lite mer ”balans” i vardagen.
  Om du är 9 av 10 måltider/mellanmål/snacks enligt din hälsosamma plan, så kan du utan problem unna dig 1 onyttig. Det är en ganska schysst regel att följa. 90% av tiden så ska du hålla dig till planen, och 10% kan du ha lite ”kul”.
  Så säg att du äter 4-5 gånger per dag. Det blir ca 30 gånger i veckan. Då har du alltså 3 roliga måltider som du kan unna dig!
 3. Fuskdag.
  När man tex försöker att gå ner i vikt och håller en strikt kost på kaloriunderskott, med styrketräning och kondition, så blir man lätt rätt trött, utbränd och faktiskt uttråkad av efter ett tag. Då kan det vara skönt att ha en dag i veckan där man liksom släpper allt och bara får vara lite. Då man inte äter sin gröt till frukost, utan sitt favorit bröd med schyssta pålägg, där lunchen inte är kyckling och ris utan det är okej att grilla korv.
  Det är bra för det mentala, men även för kroppen att få en boost av energi så man orkar kommande vecka av träning och kaloriunderskott!
  MEN! En fuskdag är något man måste förtjäna. Du kan inte vara on point måndag, tisdag och onsdag, missa planen på torsdagen, halvfuska på fredagkväll, och sen vakna upp lördag och äta allt i sikte. Utan det är verkligen till för att ge dig en mental och fysisk boost, något att se framemot, efter 6 dagar av hårt arbete.
  Jag lägger alltid mina fuskdagar på lördagar!

Hoppas att ni gillade inlägget!

Läs mer om

Svårt att sova?

För nån vecka sen så spelade jag in och laddade upp en video på Youtube (https://www.youtube.com/watch?v=FMEMeQnyJf8) där jag gav 3 enkla tips på hur du

Läs mer »

Nytt år, nya mål…

2022. Vi skippar hela delen med att pandemin har varit sjukt tråkig och påfrestande för många, och att vi alla bara vill att det ska

Läs mer »

Lämna ett svar

Tar vi nästa steg tillsammans?

Nu tar vi steget

Personlig
Tränare

2023 Är ditt år!

Det är dags, vi tar tag i träning & kost i det tempo som passar dig och bäst av allt: jag är med dig hela vägen!

Nu tar vi steget

Personlig
Tränare

2023 Är ditt år!

Det är dags, vi tar tag i träning & kost i det tempo som passar dig och bäst av allt: jag är med dig hela vägen!