Nytt år, nya mål…

2022. Vi skippar hela delen med att pandemin har varit sjukt tråkig och påfrestande för många, och att vi alla bara vill att det ska vara över nu och hoppar direkt till det roliga: nytt år, nya mål!

När jag jobbade på kommersiella gym som Sats och Actic så såg man alltid samma trend varje år. Efter nyår så fick vi flest nya medlemmar och PT klienter. Alla vill göra den där stora skillnaden i sitt liv när nya året börjar. Nu är man klar med alla dem där dåliga rutinerna man hade förra året, och man är så redo att bli en bättre variation av sig själv.
Eller hur?
Det är lite kliché kanske, då man borde kunna sätta upp nya mål och börja med nya bättre vanor när som helst under året… MEN bättre att göra det nångång än att inte göra det alls!

Har fyra bra tips på hur man kan tänka när det gäller att sätta upp mål och nya vanor. Här kommer dem:

 1. Börja smått.
  Det många gör fel är att dem vill gå från 0 till 100. Detta leder ofta till att man försöker alldeles för hårt och tappar det väldigt snabbt. Man måste krypa innan man kan gå. Jag vet att du vill börja springa maraton och gå ner 15 kg. Men om du inte har sprungit på 10 år, och aldrig har följt en diet, så kan du inte tro att du ska springa det där maratonet och ha magrutor om en månad. Du måste börja med att faktiskt köpa springskorna, sätta upp en HÅLLBAR rutin där du springer några gånger i veckan, och börja byta ut dina ohälsosamma kostvanor mot bättre, hälsosammare vanor.
  Börja smått, håll det hållbart, och ”helt plötsligt” gick du från att börja din maratonresa med ett varv runt kvarteret tre gånger i veckan till att springa milen på rutin!
 2. Sätt delmål.
  Som sagt, vi alla vill nå slutmålet. Bränna bort allt fett, ta 100 kg i bänkpress, springa milen, hålla en strikt keto diet månad in och månad ut. Men vägen dit kan vara lång. Ibland över ett år. Och det kan vara väldigt svårt att hålla sig motiverad och glad när man hela tiden bara ser slutet, och missar alla milstolpar vi når på vägen.
  Har varit med om klienter som har gått ner 10 kg men har haft som mål att gå ner 30 kg, och därför inte varit nöjd med dem 10 kg dem har bränt av. Dem har helt enkelt missat totalt att dem faktiskt har lyckats bränna bort hela 10 kg fett, vilket har krävts otroligt mycket tid, slit och disciplin.
  Så på din resa, glöm inte att sätta upp mindre delmål, och fira milstolparna på vägen! Då blir det både roligare och mer hållbart.
 3. Sätt upp en plan.
  Det är lätt att säga ”jag ska börja träna fyra gånger i veckan!”, men hur ska du lägga upp det? Vad menar du med ”att börja träna”? Vad för sorts träningsform? Hur lägger du upp ditt program? Vilka dagar i veckan ska du träna? Hur ska du mäta dina resultat?
  Detta är en otroligt viktig punkt, för att ”fail to plan is to plan to fail”. Ingen plan, inga resultat helt enkelt.
  Så mitt tips här är att först och främst komma fram till vad du vill åstadkomma, och om det är ett specifikt datum som du vill uppnå målet så sätt upp det, och sen lägg upp din plan.
  Och om du inte har kunskapen, motivationen eller ”tiden” att planera hur du ska ta dig i mål eller komma igång så tar vi oss vidare till sista punkten…
 4. Ta professionell hjälp.
  Väldigt underskattad punkt. Om du inte har någon, eller väldigt liten, erfarenhet eller kunskap om just det du vill börja med eller uppnå så kan det vara väldigt effektivt att investera i någon som har koll på läget.
  Vill du lära dig yoga? Hitta en yoga studio med bra lärare. Vill du börja träna på gym och gå ner i vikt? Skaffa dig en duktig PT. Vill du börja springa? Anlita en löpcoach. Vill du lära dig att spela gitarr? Ta lektioner.
  Det är alltid en bra investering när man investera i sina drömmar och mål. Att hamna på den där nya hälsoresan i livet som man har skjutit upp, eller åka på den där matresan i Italien som man alltid har velat, kommer 100% att förbättra ens liv. Och det är väl därför vi jobbar och tjänar pengar, för att kunna göra alla dem sakerna vi drömmer om?

Tack för att ni läser, och lycka till under det nya året!

Läs mer om

Svårt att sova?

För nån vecka sen så spelade jag in och laddade upp en video på Youtube (https://www.youtube.com/watch?v=FMEMeQnyJf8) där jag gav 3 enkla tips på hur du

Läs mer »

Nytt år, nya mål…

2022. Vi skippar hela delen med att pandemin har varit sjukt tråkig och påfrestande för många, och att vi alla bara vill att det ska

Läs mer »

Lämna ett svar

Tar vi nästa steg tillsammans?

Nu tar vi steget

Personlig
Tränare

2023 Är ditt år!

Det är dags, vi tar tag i träning & kost i det tempo som passar dig och bäst av allt: jag är med dig hela vägen!

Nu tar vi steget

Personlig
Tränare

2023 Är ditt år!

Det är dags, vi tar tag i träning & kost i det tempo som passar dig och bäst av allt: jag är med dig hela vägen!