Publicerad den Lämna en kommentar

Resultat tar inte hänsyn till dina känslor.

Titeln säger ganska svart på vitt vad jag vill få fram med det här inlägget. Vad du känner kring processen att få resultaten du vill ha spelar absolut ingen roll. Om du vill bli bättre på knäböj så måste du göra knäböj, även om du känner att du inte orkar. Om du vill tjäna pengar så måste du jobba, det spelar ingen roll om du är omotiverad.

Det känns idag som att väldigt många människor lägger sina mål och drömmar på hyllan, för att den där jobbiga känslan av att faktiskt gå igenom processen är för, well jobbig.
Säg att du vill bli pilot, du vill det så gärna och du tänker på det varje dag. Sen när du får reda på vad det kommer att kosta, hur lång tid det kommer att ta, hur svårt det kommer att bli etc, när du väl ser alla hinder på vägen fram till målet så ger du upp. För att det känns helt enkelt som för mycket jobb.
Men då är ju frågan man måste ställa sig: ”Vad kommer att göra mig mest lycklig i slutändan?” Och 100% av tiden så kan jag lova att svaret är att faktiskt gå igenom resan, inte gömma sig för den.

Något annat som jag också tänker mycket på är att många människor verkar inte förstå värdet i att göra någonting svårt. Någonting utmanande och jobbigt, som ger resultat i form av att du når mål eller helt enkelt bara känslan av att vara stark nog att klara av någonting tufft.
Om man hela tiden letar efter den enkla vägen så kommer man aldrig känna sig stark, självständig och leva med riktig mening. Utan man kommer bara att klaga, vara ynklig och hitta på ursäkter. Är det verkligen så man vill leva sitt liv? Tror inte det…
Att ta det lugnt och njuta av att bara vara känns heller inte bra utan att ha jobbat för det. Om du vaknar varje morgon, äter din onyttiga frukost och sätter dig framför tvn i flera timmar så är det ju inte njutning, utan bara lathet. Men om du går upp, käkar en bra frulle, får in ett träningspass, bra med jobb och är aktiv hela dagen, så känns soffan framför tvn som en vinst, något man har förtjänat, och det ger så mycket mer än att bara lägga sig där direkt utan att ha jobbat för det.

Okej, med allt det sagt så måste jag faktiskt ge lite tips också om hur du kommer ur dina dåliga vanor att skjuta på dina mål pga lathet:
– Delmål: Nummer ett är att sätta upp delmål på vägen. Om du idag tar 100 kg i knäböj och vill ta 200 kg, så måste du börja med att jobba mot 105 kg. Sen 110, 115, etc. Om du bara tänker på att du ska öka 100 kg i knäböjen så är det klart att det känns omöjligt. Men om du börjar med 5 kg så har du ett mål som ligger väldigt nära.
Lägger du ett gruskorn på marken om dagen kommer det tillslut bli en stor hög.
Stora mål tar tid, och vilken tur att det är allt vi har här i livet, tid.
– Visualisera: Detta tycker jag är otroligt viktigt. Istället för att tänka på hur jobbigt allt är, så tänk istället på hur det kommer att kännas att nå dina mål. Och då menar jag verkligen att visualisera hur du tar dig igenom alla hinder, hur du lär dig på vägen, hur du växer som människa, och hur du kommer att må när du väl har nått dina mål.
– It’s all about the journey: Det man lär sig när man väl börjar komma igång med att röra sig mot mål är att resan dit där det som faktiskt räknas. När du krossar dina delmål, när du skadar dig på vägen, när det är jobbigt att gå upp på morgonen men gör det ändå, när man hellre vill äta en kaka med tar en frukt, det är där i dom stunderna som man växer som människa. Det är där guldet ligger, på resan.

Tack för att ni läser!

Lämna ett svar